GABRIEL BĂLĂNESCU
Născut la 6 Aprilie 1913 în Berbeşti, Vâlcea. Face studiile primare în comuna natală, apoi liceul în oraşul Râmnicul Vâlcea, după care pleacă la Bucureşti şi se înscrie la Facultatea de Litere pe care o absolvă.
Gazetar, colaborează la numeroase ziare şi reviste: Buna Vestire (unde funcţionează şi ca secretar general de redacţie), Sfarmă Piatră, Cuvântul, Porunca Vremii, Revista funcţionarilor publici ş.a.
Autor al volumelor : Statul Daba şi monografia Avram Iancu.
După invazia sovietică, a îndeplinit funcţia de Şef al Regiunii Banat, şef al Capitalei şi al Regionalei Moldova în cadrul Comandamentului Mişcării Legionare de Luptă şi Rezistenţă împotriva ocupaţiei comuniste. Arestat în anul 1946, este ţinut în temniţă până în anul 1947, când îşi reia activitatea în rezistenţă. Capturat la 4 Februarie 1949, este condamnat de autorităţile comuniste de trei ori la muncă silnică pe viaţă. A fost întemniţat la Jilava, Iaşi, Suceava (Salcea), Aiud, Baia Sprie, lagărul de muncă forţată Mina Valea Nistrului, Galaţi şi Timişoara unde a îndurat cele mai cumplite torturi, înfruntând moartea cu seninătate în numeroase rânduri.
Eliberat din închisoare la 3 August 1964 cu sănătatea zdruncinată, îşi câştigă existenţa “la munca de jos”, tracasat şi urmărit continuu de agenţii securităţii comuniste, fiind privat de orice drepturi. În martie 1977 reuşeşte să se refugieze în Statele Unite, de unde începe o nouă luptă împotriva comunismului. Fondează revista Curierul, al cărei director a fost până la pierderea sa pământească (19 Martie 1986), colaborând activ şi la alte reviste şi ziare ale diasporei româneşti printre care: Drum, Carpaţii, Libertatea (New York), Cetatea Luminii ş.a.
A semnat şi cu pseudonimele Silviu Turdeanu şi Aron Grămadă.